Logo titel Logo
Forside Seværdigheder Overnatning Om/kontakt Links
Link til side med sydfynske kirker

Link til side om cykelferie, vandreferie
Den gamle smedie

Den gamle
Smedie

Christiansmindevej 35


     


Kig indenfor og bliv ført tilbage til starten af 1900-tallet. Herinde i den gamle smedie kan ses hvordan en smedie arbejdede dengang.

Smedien er fra omkring 1840'erne. Oprindeligt lå smedien ved en stor gård ved navn Skovlyst. Gården lå på Hallingskovvej. Historien går på, at bondemanden blev sur da han en dag så, at smeden drak en øl sammen med nogle andre og slappede af. Han ville ikke have, at der blev drukket i hans smedie. Smeden sagde, at det var hans smedie og bondemanden mente at, fordi det var hans jord den stod på skulle han bestemme. Smeden flyttede derpå sin smedie til et stykke jord hos familien Weber i Christiansminde ved porthuset.

I 1993 måtte den rives ned, da man skulle anlægge en større vej tætved. Smedien blev takket være Svendborg Metal opført igen sten for sten der hvor den står nu.

Smedien er flyttet til den nuværende grund under ledelse af arkitekt Jes Heine Andersen, Svendborg og genopført i sam-arbejde med elever og lærere fra Svendborg Tekniske Skole. Projektet blev financieret af Dansk Metal.

I nærheden ligger Æbleskivestenen, som også er et kik værd.


I smedien er en essesmedie, hvor der smedes flere gange om ugen samt efter nærmere aftale. Her ses arbejdet ved ambolten.

Den er idag ejet af Svendborg kommune og føres af pensione-rede smede, som går rundt herinde og smeder gamle og nye ting og kan vise hvordan man f. eks. laver en hestesko.

Smedien er åben tirsdag og torsdag fra 9-13 året rundt og ad-gangen er gratis.

Søgeboks nederst på siden

qr codeSøg på Svendborgguiden


seværdigheder forside findvej print privatpolitik