Logo titel Logo
Forside Seværdigheder Overnatning Om/kontakt Links
Link til side med sydfynske kirker

Link til side om cykelferie, vandreferie

Ingershøj

Ingershøj

Projektet omhandler formidling af bronzealderhøjen, Ingershøj. Gravhøjen ligger indenfor kystnærhedszonen i et område med landskabelige værdier udpeget som større sammenhængende landskab i kommuneplanen. Gravhøjen ligger ca. 1 km fra Øhavsstien, som sammenbinder de rekreative stiforbindelser i kommuneplanen.

Ved opsætning af informationsskilte og fornyelse af adgangsskiltning sikres de besøgende på øhavsstien adgang til en af kommunens største bronzealderhøje og et af øens bedste udsigtspunkter.

En gruppe på 4 høje med den kolossale Ingershøj som alt dominerende midtpunkt er fornemt placeret på den højderyg der skyder sig mod nord fra Bregninge bakke.

Ingershøj er ubestridt øens største, smukkeste og mest velbevarede høj, der tåler sammenligning med landets bedste.

En af Danmarks største gravhøje - næsten 7 m. høj og 41 m. i diameter. Hel utrolig udsigt fra toppen.
 
Højen er tilgængelig via en markvej fra Sundbrovej.

Færdsel til højen må ske til fods. Åben hele dagen.

Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Tåsinges fortidsminder, nr. 75: En gruppe på 4 høje [sb. 9-9C] med den kolossale Ingershøj som alt dominerende midtpunkt er fornemt placeret på den højderyg der skyder sig mod nord fra Bregninge bakke. Ingershøj er ubestridt øens største, smukkeste og mest velbevarede høj, der tåler sammenligning med landets bedste. Og dog har den været endnu smukkere, da den tidligere har været omsat med en kreds af store sten. Disse samt en del af højfoden blev fjernet for ca. 100 år siden. Endvidere har gravrøvere huseret slemt i 1700 tallet, men denne skade synes at være genoprettet. Højen har aldrig været sagkyndigt undersøgt og der vides intet om fund af oldsager.

Toppen af IngershøjRestepladsen på toppen af højen. På stenen står skrevet: Denne Sten og Grunden om den i 3 Al. Afstand er fredet. Navnligt faarbydet det at tænde Ild på eller ved den. G. S.
Se Panorama
I nærheden ligger Bregninge bakker med Kirken, møllen og Tåsinge museum. Alle et kik værd.
Søgeboks nederst på siden

qr code

qr codeSøg på Svendborgguiden


seværdigheder forside findvej print privatpolitik