Logo titel Logo
Forside Seværdigheder Overnatning Om/kontakt Links
Link til side med sydfynske kirker

Link til side om cykelferie, vandreferie

Tåsinge Museum

Kirkebakken 1, Bregninge
Tåsinge museum

Lige nedenfor Bregninge kirke på de fredede "Bregninge bakker på 18.000m2" ligger der fire huse, som tilsammen udgør Tåsinge museum. Et femte hus, Musikhuset
åbner 2012. Et museum stiftet og opført af malermester Poul Fredholm 1899- 1972. Han var en ivrig samler af alskens gamle og interessante ting som han fandt i hjem rundt omkring på øen. I 1958 fik han ideen til at genopfører et par bygninger, han var kommet i besidelse af, bl.a. det gamle skipperhjem. Han flyttede alle sine samlinger ind i husene og åbnede det som Taasinge Skipperhjem og Folkemindesamling.

Senere i 1967 kom bygningen med bl.a. de mange folkedragter samt Nielsine Nielsens rebslageribygning fra Grønnegade i Troense hertil. Den har igennem fire generationer sørget for forsyninger af tovværk til Tåsinges mange byggerier af træskibe før i tiden. Få år før hans død, stiftede han Tåsinge museumslaug. Dette er idag stadig indehaver af museet.

Bregninge bakkerUdsigt fra Bregninge kirktårn ud over noget af Bregninge bakker.
Geder i Bregninge bakkerGed fra Bregninge bakkerI bakker går en flok geder. Man er velkommen til at gå derind stille og roligt.
Stue i skipperhjem Går man ind i det lille skipperhus ses nogle få meget små rum med lave lofter og gamle møbler og man bliver straks ført tilbage til midten af 1800-tallet vor huset er fra.
Her ses stuen indrettet som sådan et typisk kunne se dengang.
Køkken i skipperhjem
Dette er det lille køkken i det gamle skipperhjem med fyrested og de mange køkkenredskaber.
Elvira og Sixten På museet findes en udstilling om Elvira Madigan og Sixten Sparres kærlighedsdrama. Som noget specielt er der kostumer og en broche, som har tilhørt Elvira Madigan.
 
I 1976 udvidede man museet med en bygning p.g.a. pladsmangel. Her findes en hel del folkedragter fra gamle dage og her er også en flot samling af folkemusikinstrumenter og en masse billeder af dansestuer. I kælderetagen findes en blandet udstilling af gammelt smede-, maler- og skomagerværktøj, væveri, skolevæsen, og vragdele fra engelsk flystyrt (mindesmærke i Vemmenæs) plus en masse andet.
Besøg deres egen netside. Bagefter kunne man gå op i tårnet i Bregninge kirke få meter herfra og få en herlig udsigtsoplevelse eller man kan stille sin sult på Bregninge vindmølle lige i nærheden. Har man medbragt mad, kan denne nydes få meter fra skipperhjemmet. Der er gode muligheder for parkering for biler og busser ved kirken.
Søgeboks nederst på siden

qr codeSøg på Svendborgguiden


seværdigheder forside findvej print privatpolitik