Logo titel Logo
Forside Seværdigheder Overnatning Om/kontakt Links
Link til side med sydfynske kirker

Link til side om cykelferie, vandreferie
Valdemar Rørdam

Valdemar Rørdam er født i en præsteslægt, men valgte at bruge sine evner på digtning. Han ville dog gerne have været skjald, men havde ikke lungerne dertil. Han blev heller ej dramatiker eller kulturskribent.

Efter studentereksamen blev han sendt på Askov i 1894 og studerede her sprog. For at kunne klare det økonomisk måtte han tage plads som huslærer et sted nord for Limfjorden. Alt dette lykkedes dog trods han var plaget af Tuberkulose 1896-1898 men kom sig godt.

Indtil hans død skrev han klanglige og rytmiske digte som ofte nationale og herodiske. Niels Hansen havde nemlig stor national interesse. Et af hans patriotiske digte er Danmark i tusind år, som Carl Nielsen satte melodi til. Og det er derfor ikke så mærkeligt at han nærede sympati for nazismen i 30'erne og 40'erne. Han flyttede senere til Thurø hvor han døde 1946 og blev begravet.

Valdemar Rørdams gravplads

Til hans bedste af ialt 60 udgivede værker hører: Tre Strænge fra 1897, Dansk tunge fra 1901, Afrodittes boldspil fra 1920 og Fugleviser fra 1924. Af de opiske digte kan nævnes: Bjovder fra 1899 og Gudrun Dyre fra 1902.

Søgeboks nederst på siden

qr codeSøg på Svendborgguiden


seværdigheder forside findvej print privatpolitik